Welkom bij MAW Brabo vzw

 
 
 

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?

Het komt voor dat u nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer.
 
 
Zonder de cache te legen is het ook mogelijk om direct de laatste versie van een web pagina te tonen met de volgende toetsen combinaties: 
Windows: Ctrl + F5
Mac: Command + Shift + R
Komt U er niet uit kijk dan even hier :
https://www.compubase.nl/tijdelijke-internetbestanden-browser-cache-wissen
 
Voor android toestellen (smartphones-Tablets) :
https://www.hostnet.nl/helpdesk/webhosting/browsercache-van-uw-smartphone-of-tablet-legen
 

Hier wil ik graag wat hulp en zelfhulp aanbieden , in deze tijd van "smart"phones I-phones en allerlei tablets met verschillende besturingssystemen en versies is het onmogelijk om alles te weten.

Dikwijls vragen mensen wanneer ik de website update met aangeleverd materiaal, het staat er dan gewoonlijk al lang op maar ze kijken nog op hun opgeslagen bestand ,de boosdoener is hier het cache dat er voor zorgt dat een pagina snel laad maar met opgeslagen bestanden en dus niet de laatste versie laat zien. hieronder wat tips en google kan uw vriend zijn ;-).

Webpagina's zien er soms helemaal anders uit op een ander toestel of met een andere browser (programma om op internet te kijken) ook hier weer moeilijk om voor alle soorten toestellen en browsers/besturingssystemen 100% goed te doen, wat al veel helpt is dat u de laatste updates van uw toestel en software installeert  !

 

succes Georges